ساخت ویلا پیش ساخته با lsf
ویلا پیش ساخته با LSF نوعی سازه فولادی است که از سیستم قاب سبک فولادی (Light Steel Frame) در ساخت آن استفاده میشود. در این سیستم، از قوطیهای فولادی سبک به عنوان اعضای اصلی ساختمان استفاده میشود. این قوطیها به صورت ماژولار پیشساخته میشوند و سپس در محل نصب و اتصال میشوند. ساخت ویلا با LSF به طور قابل توجهی سریعتر از روشهای سنتی است. به طور کلی، یک ویلای LSF میتواند در عرض چند هفته ساخته شود، در حالی که ساخت یک ویلای سنتی ممکن است چند ماه طول بکشد.
ویژگیها و مزایای ساخت ویلا با lsf
- ایجاد ارزش اقتصادی با کاهش زمان اجرا
- کاهش مصرف آهن و دوام بالا در برابر زلزله
- به حداقل رساندن نیروی انسانی مورد نیاز در کارگاه
- عدم نیاز به استفاده از ماشینآلات سنگین در مراحل نصب یا ساخت سازه
- صرفه جویی در مصرف انرژی با رعایت کامل مقررات ملی ساختمان
- عمر مفید ساختمان ۵۰ سال
- قابلیت احداث در کلیه شرایط آب و هوایی به دلیل خشک بودن کارگاه اجرایی
- سهولت در تغییر پلان ساختمان
- تنوع فوقالعاده در مصالح موردنیاز در نمای بیرونی و محیط داخلی ویلا
- عدم آلودگی محیط زیست
در ابتدای اجرای ویلای lsf چه کارهایی باید انجام دهیم
شروع کار و مراحل اولیه باید این موارد با دقت اجرایی شوند:
- مطالعات و بررسی های مقدماتی در رابطه با شرایط آب و هوایی مکانی که ویلا در آنجا ساخته می شود و آزمایشات خاک
- تصویر برداری از مکان مورد نظر
- ایجاد طرح اولیه و ارائه کردن آن به کارفرما
- نهایی کردن نقشه با تمامی جزئیات و تحویل آن به پیمانکاری مجرب و کارآمد
مراحل اجرای ویلای lsf
به طور کلی مراحل اجرای ویلای lsf شامل موارد زیر می باشد:
- اجرای پی و فونداسیون سازه
- اجرای چهارچوب و اسکلت سازه
- اجرای پوشش های داخلی و خارجی سازه
- اجرای تاسیسات سازه الاساف
- اجرا و نصب درب و پنجره سازه
اجرای پی و فونداسیون سازه
برای اجرای ویلای lsf ،پس از حفر زمین به عمق ۵۰ سانتیمتری، انکر بولت ها را در فواصلی که از قبل تعیین کرده اند، داخل فونداسیون قرار داده تا با استفاده از آنها، دیوارهای سازه را ثابت کنند.
اجرای چهارچوب و اسکلت سازه
اجرای دیوارهای سازه
پس از آنکه کار فونداسیون به پایان رسید، زمان نصب دیوارها می شود که برای این منظور از انکربولتهای داخل فونداسیون استفاده می شود تا دیوارها نصب شده و ثابت نگه داشته شود. این دیوارها وزن بارهای جانبی و مرکزی را تحمل می کنند. دیوارهای غیر باربر نیز که در سازه و ساختار آن تاثیر چندانی ندارند، د رانتهای کار نصب می شوند.
اجرای سقف سازه
در اجرای ویلای lsf، هنگام نصب سقف از روش های متفاوتی استفاده می کنند. استفاده از سیستم تیر ریزی هم سطح و خرپاهای سقفی از روش های بسیار متداول در این مورد می باشد. سقف را معمولا با پوشش های خشک یا بتن می پوشانند. در سقف اینگونه سازه ها از تیرچه های سرد نورد شده استفاده می کنند که برای تعیین فاصله ی تیرچه ها فاکتورهایی همچون ظرفیت باربری و همچنین ابعاد قطعاتی که وظیفه ی پوشش سقف را دارند ، را در نظر می گیرند.
اجرای پوششهای داخلی و خارجی سازه
در نمای سازه هایی به روش ال اف اس، می توان از هر نوع مصالح سنتی و مدرن استفاده کنیم. برای اجرای پوشش های خارجی ، می توان از روش تر (ملات) یا خشک استفاده کرد. برای پوشش های داخلی هم می توان از مصالح متنوعی همچون رنگ، کاغذ دیواری، انواع و اقسام کاشی، گچ و … بهره گرفت و برای پوشاندن کف نیز از هر نوع کف پوش و پارکت و موکت که در بازار موجود است می توان استفاده کرد. عایق کاری دیوارها چه در داخل و چه در بیرون، معمولا توسط ورق های پلی استایرن که ضخامتی ۵ سانتی متری دارد، تامین می شود.
اجرای تاسیسات سازه الاساف
در اجرای ویلای lsf، تاسیسات مکانیکی که شامل لوله کشی و تهویه می باشد، توسط متخصصین این امر انجام می شود. در لوله کشی عمدتا لوله های سوپرپایپ و پی وی سی فشرده به کار برده می شود که اینگونه لوله ها در مقابل لوله هایی با جنس فلز و چدن دارای مقاومت بالایی بوده و بسیار منعطف می باشند. در تاسیسات برقی هم سیم کشی، نصب کلید و پریز و خط های تلفن و تلویزیون اجرا می شود که نصب این تاسیسات به دلیل آنکه سازه ها پیش ساخته بوده و در میان دیوارها فضاهای خالی وجود دارد، کار را بسیار راحت تر می کند.
اجرا و نصب درب و پنجره
درب و پنجره هایی که در اینگونه سازه مورد استفاده قرار می گیرد از جنس پی وی سی و آلومینیوم ضد حریق بوده که اینگونه درها قابلیت ضد سرقت نیز داشته و در سبک های مدرن ساخته می شوند.
در اجرای ویلای lsf باید چه نکاتی را رعایت کنیم
در اجرای ویلای lsf، علاوه بر نکاتی که در بالا اشاره شد، نیازمند این است که به موارد دیگری نیز توجه شده و رعایت گردد.
- زمانی که طراحی فضاهای داخلی و خارجی ویلا انجام می شود، باید به هماهنگی و تناسبی که بین این دو فضا وجود دارد حتما توجه شود.
- از رنگ هایی در داخل و خارج از ساختمان استفاده شود که با هم هماهنگ بوده و بخش های داخلی مانند اتاق و آشپزخانه و … رنگ های متناسب با خارج از آن را داشته باشند.
- پنجره ها و درهای مورد استفاده در این سازه ها، متناسب با نمای بیرونی آن بوده و در جهت زیباتر کردن آن استفاده شوند.
- در ساخت اینگونه سازه ها، می توان امکانات رفاهی متنوعی از جمله فضای سبز، استخر، آبنما، آلاچیق و پارکینگ را طراحی کرد که سازه ی ما مجهز به تمامی امکانات باشد.
مزایای استفاده از روش lsf در ساختمان سازی برای طراحان و سازندگان آن
- مقاطع فولادی جدار نازک استفاده شده در این روش، از انعطاف بالایی برخوردار بوده و به همین دلیل طراحان آزادی عمل زیادی داشته و می توانند ایده های متفاوت خود را در این زمینه طراحی و پیاده کنند. بنابراین در پروژه هایی با کاربری های متفاوت می توان از این روش استفاده کرد.
- هنگام اجرای نمای بیرونی ساختمان هایی با سیستم lsf، می توان از انواع مصالح استفاده کرد؛ مصالحی چون انواع سنگ های نما، نماهایی از جنس آلومینیوم، نماهایی از چوب، مصالح سرامیکی، آجر، نمای PVC و موارد دیگر اشاره کرد. در سطح داخلی سازه، پانل های گچی بر روی مقاطع فولادی جدار نازک سوار می شوند.
- هنگام اجرای ویلای lsf ، مجریان موظف به اجرای الزامات و استانداردهایی می باشند که رعایت این دستورالعمل ها خود انتظار رعایت بالاترین ضوابط و قوانینی که مربوط به طراحی ، انرژی، مقاوم بودن در برابر آتش و حرارت و … می باشد را برآورده می سازد.
- این روش ساخت سازه، با به روز ترین و مدرن ترین سیستم های ساختمانی سازگار می باشد.
- این روش سرعت بالایی در نصب داشته و به آسانی نصب می شود. این سازه ها نسبت به مصالح دیگر سبک بوده و به راحتی حمل می شوند و برای نصب آنها نیاز به نیروهایی با تخصص بالا نیست. به همین دلیل سرعت نصب و اجرای آن بالا بوده معمولا تیمی چهار نفره می توانند دیوارهای خانه ای سه اتاقه را در طول یک روز نصب کنند؛ و همین سبب می شود که پروژه در زمان کوتاهی به اتمام برسد.
- به دلیل سازگاری این سیستم با تمامی شرایط جوی اعم از آب و هوای خشک و یا هوای مرطوب، و همچنین نصب آن در زمان کم ، می توان در تمام فصل های سال و در تمام شرایط این روش را اجرا و نصب کرد.زلزله خیز بودن کشور ما ایران، از یک سو و از سوی دیگر وجود منابع معدنی فراوان که در این کشور وجود دارد، می تواند دلیل بسیار مهمی باشد برای استفاده از اجرا و ساخت ساختمان هایی با روش lsf، تا از یک طرف ساختمان های ساخته شده استحکام و مقاومت بالایی داشته و از طرف دیگر ساختمان هایی در اندازه های متفاوت در زمانی کم با سرعت بالا تهیه کرد که با انواع شرایط آب هوایی ایران سازگار باشد.